מדוע מאכלים “בריאים” עשויים להזיק?

  1. ראשי
  2. איכות חיים
  3. מדוע מאכלים “בריאים” עשויים להזיק?

האיכות האנרגתית של המזון על פי הרפואה הסינית

האם אי פעם תהית מדוע אכילת המאכל הבריא והמומלץ כביכול גורמת לך להרגיש כבד או אי נוחות? התשבה עשויה להיות במה שמכונה בפי הרפואה הסינית כאיכות אנרגטית של מזון מסוים. על פי הרפואה הסינית שאחד מכלי הטיפול שלה הוא דיקור סיני (אקופונקטורה), איכויות אלה מבוססות על תכונות שונות של המזון, וכוללות בין השאר את צבעו, טעמו ואופן הכנתו.

במהלך החורף, חשוב להיות מודעים לתכונות האנרגטיות השונות הללו בכדי לעזור לגופכם להישאר בריא ובאיזון עם הטבע. המידע הבא נכון לכל עונה, אך מכיוון שרבים מאיתנו נוטים לחלות בעונת החורף, הדבר חשוב במיוחד בתקופה זו של השנה.

יין ויאנג ברפואה הסינית

על פי הרפואה הסינית, לגוף שני מרכיבים: יין ויאנג, שהם כמו מים ואש. שני האלמנטים הללו מנסים כל הזמן להשיג איזון כך שתוכלו להרגיש במיטבכם, ובעוד שרובנו בנויים משילוב של השניים, לעיתים איכות אחת עשויה להתגבר על השנייה. היין מתייחס לאופי קר יותר: חיוור יותר, קריר, בעל אנרגיה נמוכה יותר, צואה רכה, הרגשה של יותר מופנמות ונוזלי גוף צלולים ו/או לבנים. יאנג, לעומת זאת, הוא חם יותר באופיו וכולל אישיות יותר זורמת, יובש בפה, צמא, רצון לשתות משקאות קרים, אולי נטייה לעצירות, שתן כהה יותר, כיח צהוב ונטייה לכעס בקלות. רוב האנשים הם ערבוב של השניים, כך שאבחון נכון של מטפל מוסמך בדיקור סיני הוא צעד ראשון בדרך לתזונה נכונה המתאימה למבנה הגוף שלך.

איברי הגוף מתחלקים גם הם, כמו כל דבר אחר בטבע, ליין או יאנג. הלב, הטחול, הריאות, הכבד והכליות הם יין, מוצק, עם חומר, ואילו המעי הדק, כיס המרה, הקיבה ושלפוחית ​​השתן הם איברים יאנגיים ומעורבים בתנועה. אכילת מזונות לא מתאימים לאדם באופן ספציפי עשויה להפריע לאיזון הגוף ולהחריף בעיות רפואיות קיימות וזאת גם אם המזון הינו מזין ברמה הביוכימית.

המזונות בהתאם לטמפרטורה האנרגתית שלהם:

מזון בעל אנרגיה קרה: מזון קר יכלול פירות וירקותלא מבושלים. בנוסף, יכלול גם מאכלים קרים שיצאו מקירור ומזונות קפואים (אייס קפה לדוגמא). אם תרצו לאכול יותר פירות וירקות, רצוי לאכול אותם בטמפרטורת החדר או לבשל אותם קלות וזאת על מנת להקל תהליך העיכול שלהם. דוגמאות למאכלים קרים הם אבטיח, תפוחים, בננות, מיצי פירות, אצות, כרוב, טופו, ביצים, יוגורט, מלפפון, מנטה וכו׳. אכילת מזונות אלה תפחית את סימני החום אצל בעלי עודף אנרגיית יאנג. אם כבר קר לך, או שהגיע חורף, אכילת מזונות אלה עלולה להפריע לאש העיכול של הקיבה, וכתוצאה מכך החומרים המזינים מהמזון לא יספגו כראוי. בנוסף, אם אתה סובל מבעיות רפואיות הקשורות לקור, כמו לדגומא דלקת פרקים כרונית בעלת אופי קר, או התכווצויות לפני הווסת בגלל הקור, אכילת מזונות קרים עלולה להחמיר את התחושה או את הכאב.

מזון בעל טמפרטורה אנרגתית חמה: מאכלים שנחשבים למחממים את מערכת העיכול ואת קצב חילוף החומרים כוללים בין השאר ג’ינג’ר, קינמון, דובדבנים, שום, בצל, כבש, עוף, פלפלים חריפים, קינואה ועוד. אם אתם סובלים מחום, מומלץ לאכול מהם במשורה ולכלול מאכלים קרירים יותר. לדוגמה, אם אתם סובלים ממצב של חום וסובלים מכאבים בשל דלקת, לא תרצו לאכול מזון חם ומתובל או חריף. מצד שני, אם אינכם סובלים ממצבים דלקתיים, המאכלים הללו יהיו נהדרים לצריכה בחודשי החורף הקרים.

מזונות מגבירי ייצור לחות: כשמערכת העיכול לא מתפקדת כראוי ואינה מעבירה מזון ונוזלים בצורה טובה, מקבלים את מה שמכונה ברפואה הסינית “לחות” או הצטברות ליחה. זה יכול לגרום לתחושת איטיות, עירפול, נפיחות וכבדות. במקרה כזה, מאכלים שהם שילוב של בננה ויוגורט לדוגמא, שהם שילוב מזין ביותר, עשוי לא להיות מתאים לך, מאחר שמזונות הללו מעודדים ייצור מוגבר של ליחה. מזונות המגבירים את הלחות כוללים בין השאר מוצרי חלב, שומן, מטוגן, אנטיביוטיקה, אלכוהול ועוד. דוגמאות למזונות העשויים להטיב למצב זה של ייצור עודף לחות הם שעורה, אורז בסמטי, נבטי אספסת, לימונים, תה ירוק, אגוזי מלך ופטריות.

בנוסף לאלה שהוזכרו לעיל, ישנם טעמי אוכל כמו חמוץ, מתוק, חריף, מלוח ותפל, המשפיעים על איברים שונים בגוף כמו גם על ספיגת המזון והפצתו. מזון הוא רפואה. שאלו אותי עוד היום אם אתם מעוניינים לדעת קצת יותר על המזון שמתאים לגוף שלכם באופן אישי.

 

תפריט
נגישות
להתחלת שיחה
כן, אפשר גם בוואטסאפ
שלום לך,
כיצד אני יכול לעזור?